Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

понеделник, 7 юли 2014 г.

Яне Янев проговори: Мая Манолова е лансирана в политиката от Галеви, помагала е на боса на ВИС-2 Жоро Илиев! Станишев й правеше чадър, защото му вършеше черната работа

Яне Янев
 Потърсих лидера на Ред законност и справедливост Яне Янев, който има скандална информация за връзките на Мая Манолова с подземните групировки или поне това стана ясно от интервюто му вчера по Нова телевизия. Ето всичко, което разкри политикът.

Интервю на Милан Николов

- Г-н Янев, наскоро намекнахте, че Мая Манолова е помагала на Братя Галеви, за какво точно става дума?
- Мая Манолова странно лобира и адвокатства на хора от съдебната система, които са пристрастни и то не на думи, а чрез конкретни съдебни актове, издавани от тях спрямо групировки от подземния свят.
Не е трудно да се дадат примери за това. Тя твърде наскоро лобираше за главен инспектор към Висшия съдебен съвет да бъде избрана една съдийка, която е постановявала решение в полза на покойния подземен бос Георги Илиев.
- За коя съдийка става дума?
- Те са две, бяха кандидатки за съдебен инспектор. Точкова и Чочкова.
- Да Ви разбирам значи, че Мая Манолова доста отдавна се е занимавала с подобна дейност и намеса?
- Разбира се. И не само това, на практика тя от години наред се опитва да внедрява в съдебната система свои протежета, които са удобни за групировките, с които тя работи в Кюстендилски район, и не само.
- Къде другаде тя има силно влияние?
- Например в Дупница, а и в други градове, не само там. Председателката на Районен съд - Дупница, която постоянно е излизала с решения за Братя Галеви, също е много близка на Манолова.
- Смятате ли, че тя директно е общувала с Галеви или го е правила чрез странични хора?
- Манолова не само е общувала с Братя Галеви, тя в определен период от време е възприемана от тях като най-близкия им човек в българската политика. Тя е лансирана в политиката от тях. Има факти и данни, които тя умело се опитва да крие през годините, но идва Видовден.
- Какви са тези факти, споделете ги?
- На този етап това, което казвам, е достатъчно. Манолова знае кой я спаси, за да не излезе информацията, за която загатвам. Но в България е така - когато си на власт, си осигуряваш медиен комфорт, но после се разбират много истини.
- Да Ви разбирам, че Станишев е направил чадър на Манолова?
- Да, категорично, защото тя му служеше добре и му вършеше черната работа. Но тя е от този тип прелетни птици, които много бързо се премятат и винаги кацат на рамото на силния на деня. Запомнете ми думата, тя сега е готова да лази пред ГЕРБ, въпреки че постоянно врещеше срещу тях. Би го направила, само и само да спаси кожата.
- Имате ли информация да са засечени нейни нерегламентирани разговори и срещи, има ли СРС-та?
- Има. Тогава, когато ДАНС и МВР служат на държавата, а не на определена партия, това ще излезе. Доколкото знам има не само СРС-та, а и ВДС (Веществени доказателствени средства).
- Братя Галеви избягаха от България, може ли това да се случи без силна помощ от политици?
- Случаят е много скандален, следи се под лупа от Европейската комисия и рано или късно ще бъде разгадан изцяло. Там ще излязат също интересни неща. Тази съдийка, която Манолова лансира - Вера Чочкова, е обявила покойния вече Жоро Илиев за невинен и има един албум снимки за отношенията на боса с нея. Една папка с няколкостотин записа показват техните отношения. Как така никой друг, а Манолова от много почтени съдии избира точно такива. Това случайно ли е? Не е разбира се!
- Вие винаги разполагате с много документи за корупция, какви факти още имате и защо напоследък не ги носите в прокуратурата?
- Ще започнем да работим мащабно и ежедневно много скоро, защото през тази година и нещо, в която РЗС отсъстваше, се видя, че в България има заговор и договорка да не се действа и говори срещу корупцията. Всичко да бъде едно блато и да си продължат старите схеми. РЗС е единствената сила, която може да разруши този модел.
- Имате ли доверие в институциите?
- Първо ще направим така, че гражданите да дадат своето доверие на РЗС, а после ще видите какви стъпки ще предприемем. В прокуратурата има отдел "политически поръчки" и той трябва да бъде незабавно закрит. Не може от позвъняване на когото и да било да има прес съобщение или струпани прокурори по нечия политическа воля. Това е абсурдно за правова държава.
- В предаването "Всяка неделя" казахте, че се купуват министри. Как се купува министър?
- Това е дълга тема, нека да направим друго интервю за нея. Малко са местата и медиите, в които може да се говори в прав текст, а ПИК е едно от тях. Вие давате възможност човек да каже всичко, каквото мисли, без цензура.
- Какво е мнението ви за конфликта между Пеевски и Цветан Василев?
- Много е интересен, но не е случаен. Това не е война между два клана на една и съща групировка, а е конфликт от разместването на политическите пластове. И мога да направя интересни изводи, но чакам да видя как ще си свършат работата институциите. В тази война не бива арбитър да е прокуратурата, а тя беше за съжаление.
- Ще се върне ли Цветан Василев в България?
- Дали ще се върне или той си е тук от време на време и пак отива във Виена, е по-скоро махленска работа. Основният въпрос е какво се случва с българската икономика и какъв е размерът на капитала, който е в ръцете на КТБ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар