Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

петък, 13 юни 2014 г.

Яне Янев: Разследването срещу Моника Станишева ще стигне в Брюксел до Европейската комисия

Яне Янев
Интервю на Милан Николов

- Г-н Янев, имате информация, че в Министерски съвет се унищожават документи. Звучи стяскащо, кажете ни какво знаете?
- РЗС има информация, че панически се унищожават документи от изпълнителната власт. Едни от най-фрапиращите данни са свързани с министерството на икономиката енергетиката и туризма, с НЕК и БЕХ. Нашите юристи са установили от документи, които са дадени на хора отвърте, че Драгомир Стойнев е
разпореждал на шефове на НЕК и БЕХ да унищожават документи. В министерството има унищожена кореспонеднция, от която е видно какви корупционни практики са съществували през тази година, в която БСП управлява.
- Кои са виновните?
- Според експертите ни, се вижда, че Стойнев сляпо е разписвал всичко, което му е разпореждал депутата от БСП Кирил Добрев. Последният всъщност е бил министър в сянка. Става дума за договори, процедури, писма, обществени поръчки. Този скандал ще стане страшен, когато се навлезе в подробности и се анализират всички документи.
- Тези служители на министерството ще смеят ли да потвърдят всичко това, защото когато един документи са унищожени, е трудно доказуемо?
- Аз смятам, че слава богу има съвестни държавни служители, които знаят, че държавата не е дружество на Драгомир Стойнев и Кирил Добрев. Те са си направили труда паралелно да си направят по едно копие на част от унищожените документи.
- Свързва ли се това нещо с темата "Хохегер"?
- Доста широка тема е това. Аз мисля, че разследването срещу Моника Станишева ще стигне в Брюксел до Европейската комисия. Станишев дори да се опита да се скрие като евродпутат - той ще бъде разследван от специална комисия в Европарламента. На този етап не е нужно да се влиза в подробности, предвид сегашното състояние на държавата. Когато тя заработи нормално ние от РЗС се ангажираме поетапно да извършим серия от ходове срещу корупцията на БСП, ДПС и "Атака".
- Не трябва ли разследващите да се задействат светкавично в такива случай, да има арести, така е по света?
- Темата със съдебната власт много добре е изведена в докладите на ЕК. Ние затова сме за рестарт на постоаталитарната държава. За нови избори и промени отгоре до долу в съдебната власт.
- Тоест, не очаквате да има осъдени по това, което изкарвате като информация?
- Да, не очаквам. Голяма част от хората, които трябва да образуват наказателни производства са тежко зависими.

Няма коментари:

Публикуване на коментар