Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

сряда, 19 февруари 2014 г.

Форд се преместват в Румъния, правят Фиеста на север от Дунав

Ford обмисля възможността да измести производството на компактния Fiesta от Германия в съседна Румъния. Такива спекулации тиражират напоследък немските медии, а темата е подхваната и от autoevolution.com, интернет автомобилен портал, базиран в Букурещ, пише autoclub.bg.


В основата си информацията се базира на разговор на Ford със съюза на заетите в автомобилната индустрия в Германия по повод бъдещият монтаж на Fiesta.
Основният мотив за подобен ход биха били големите разлики във възнагражденията на работниците от заводите в Крайова и Кьолн. Въпреки това, всичко изглежда все още в областта на предположенията, тъй като Ford има договор до 2017 година за производството на модела в Германия.

От друга страна, съоръжението в Румъния също изпитва известни затруднения, което налага временното й спиране. В Кьолн работата в момента върви на три смени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар