Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

събота, 15 февруари 2014 г.

Denisa - кралицата на румънската чалга

Denisa
Певицата е номер едно в сърцата на румънските роми.
Красивата Densа e румънското сравнение на Софи Маринова. Младата изпълнителка се радва на най-голям успех в румънското manele (циганската им музика). Девойката има специфичен глас, който не може да бъде объркан с никой друг. Въпреки крехката външност, която демонстрира, румънката има такъв опит в музиката, за какъвто могат да завиждат повечето български чалгаджии.

Певицата вече беше използвана от краля на родните роми Азис, който изпя с Малина кавър на румънката чрез песента "Не знаеш".


Звездата на румънското manele е особено силна в баладите. Тя има множество дуети с различни изпълнители, като най - популярни са тези с Nicolae Guta.
Ромската блондинка печели всички класации и всички награди за манеле стил.

С какво печели Denisa?

Певицата не се притеснява да се снима в клиповете си с обикновени дрехи, които българският чалга "елит" би определил като парцали. Румънката знае, че пее ромска музика и въпреки големите финанси, с които разполага, тя се опитва да бъде едно обикновено ромско момиче.

Песните на Denisa са силни като емоция на текста, те влизат право в сърцето на слушателя. В Румъния за разлика от България чалгата (манеле) се пее само от ромски изпълнители, а тази изпълнителка определено си е намерила нисшата сред тях.

2 коментара:

  1. За огромно съжаление Дениса си отиде от този свят на 23 юли 2017г. така млада- само на 27г., след 5-месечна борба с рак на черния дроб. Бог да я прости!

    ОтговорИзтриване