Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

понеделник, 24 март 2014 г.

Подчинени отказали Борис Велчев от идеята му да стане президент

Борис Велчев
Бившият главен прокурор Борис Велчев имал намерение да се кандидатира за президент. ПИК научи, че негови подчинени са го разубедили да го направи. 
Магистрат номер 1 се слави като опитен експерт, който е уважаван от хората. Заради това Велчев решава, че когато му свърши мандата на главен прокурор, той ще се впусне в политиката на най-високо ниво.

Към края на мандата си обвинител номер 1 изведнъж става умерен в изказванията си с медиите, опитните журналисти знаят, че това не е случайно и тръгва слух - той се кани да става президент.
ПИК реши да провери дали това е било така, като разговаряхме с негови подчинени, които все още са на работа в прокуратурата.
"Да, вярно е, имаше такива намерения. Това достигна и до нас, колегите му. Веднъж влезнах в кабинета и му казах. "Шефе, ти си умен човек, знаеш какво е отношението на хората към магистратите,  ще ти попречи, няма как един бивш главен прокурор са стане президент". Малко по-късно репортери му зададоха въпроса дали ще влиза в политиката и той отговори, че няма такива намерения. Както виждате не е излъгал", каза пред ПИК настоящ обвинител, който работи добре и с новият главен прокурор Сотир Цацаров.
Така от 1 ноември 2012 година Велчев започва да работи като съдия в Конституционния съд.
Вижте какво каза пред наш журналист преди време Велчев, като материалът беше качен на сайта на прокуратурата, вероятно да разсее всички слухове.

 Вместо Борис Велчев в политиката обаче се пусна неговият говорител Маргарита Попова, която в момента е вицепрезидент.

Няма коментари:

Публикуване на коментар