Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

вторник, 11 февруари 2014 г.

Бащата на убит пред "Соло": Внасям доказателства за незаконни действия на съдийката, оправдала килъра на сина ми

Михаил Въжаров
"До няколко дни ще внеса във Висшия съдебен съвет доказателства, които са документи, и от тях става ясно, че съдия Румяна Ченалова, която оправда убиеца на сина ми, е нарушавала нормите по делото." Това каза пред ПИК Михаил Въжаров - баща на убития пред клуб "Соло" национален хокеен вратар на "Славия" Кирил Въжаров.

Двойното убийство в близост до Съдебната палата стана на 18 април 2009 година.
Припомняме, че убиецът Илиян Тодоров бе оправдан от съдия Ченалова в Софийския градски съд (СГС), но следващите два инстанции го осъдиха доживот. Младежът от Перник обаче още се укрива, а роднините на жертвите винят представителката на Темида, че заради нея убиецът се е измъкнал и вероятно е напуснал страната ни.


Миналата седмица в интервю пред ПИК съдия Румяна Ченалова проговори за първи път пред медиите. Тя призова ако бащата Михаил Въжаров има доказателства, да ги представи. Допълни, че е готова да бъде разследвана за това дали е извършила престъпление (вижте подробности в "Още по темата").

"Странно, откъде тя знае, че имам документи, няма да оставя така нещата и ще ги внеса до няколко дни", каза таткото.
Близките на закланите младежи намекват, че представителката на СГС е имала нерегламентирани срещи с роднини на осъдения за престъплението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар