Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

вторник, 11 февруари 2014 г.

Вдовицата на Мистър "Опасен чар" поиска 1 милион лева обезщетение за съпруга си

Бай Илия умря при странни обстоятелства в затвора
"Внесох държавната такса, всеки момент чакам делото за смъртта на мъжа ми Бай Илия да тръгне в съда. Ще си търся правата до последно, защото смятам, че не е умрял от самосебе си в затвора". Това каза пред ПИК вдовицата на Бай Илия Николов, който е прототип на героя на Тодор Колев от филма "Опасен чар".


Култовият затворник умря в Софийския централен затвор преди близо година, като мистерия обгръща кончината му. От отдел "Изпълнение на наказанията" на правосъдното министерство първо криеха смъртта му от близките, после наредиха да го погребат в закован ковчег. Органите на Съдебна охрана се опитаха да убедят роднините му, че той е загинал от естествена смърт след болест.

Вдовицата Гинка
"Не вярвам, че моят мъж е в ковчега, може да има тухли", каза пред наш журналист съпругата му Гинка Николова, по време на опелото.
След редица наши публикации прокуратурата и полицията започнаха  разследване, като се очаква до месец съдът да се произнесе дали ще вадят ковчега на Бай Илия, за да се установи истината.

"Адвокатката ми ме посъветва как да внеса само 20 лева държаван такса за иска, който имам от 1 милион лева. Иначе сумата трябваше да е процент от желаното и щеше да бъде огромна. Съвсем скоро делото ще тръгне в съда", каза пред медията ни Гинка Николова.

Смъртта на съпругът й е, загадъчна защото Мистър "Опасен чар" се превърна в ключов свидетел по знаково дело. Той трябваше да бъде разпитан повторно, след като даде показание срещу култов магистрат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар