Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

четвъртък, 16 юли 2015 г.

Сесил Каратанчева с тежка загуба от румънка

Сесил отпадна от първи кръг
Сесил Каратанчева загуби тежко на старта на турнира по тенис на клей в румънската столица Букурещ с награден фонд 250 000 щатски долара. Втората ракета на Българи падна от участващата с „уайлд кард” представителка на домакините и 165-а в света Сорана Кърстя с 2:6, 2:6 в среща от първия кръг на надпреварата.

Двубоят трябваше да се играе във вторник, но бе отложен заради метеорологичните условия. Кърстя контролираше изцяло срещата и не допусна колебания в изявите си нито за миг. Началният удар на българката не спореше и тя направи един куп двойни грешки, допускайки три пробива в първия сет.

 25-годишната Каратанчева, която е 98-а в светоаната ранглиста, не стабилизира представянето си и във втората част, в която българката така и не успя да стигне до точка за пробив и пак спечели само два гейма. Във втори кръг Кърстя ще се изправи срещу сънародничката си Андреа Мути, отстранила поставената под №8 в основната схема Андреа Бек от Германия. Следващите изяви на Сесил Каратанчева пък ще бъдат на турнира в Истанбул следващата седмица. В него тя ще започне участие като поставена под №3 в квалификациите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар