Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

събота, 27 юни 2015 г.

Водещ румънски футболен бос обвинен за измама и злоупотреба със служебно положение

Поредният футболен ръководител с обвинение
Прокурорите, които се занимават с корупцията в спорта в Румъния, обвиниха топ-служител на местната футболна федерация в злоупотреба със служебно положение и подправяне на документи.
Обвинението касае негови действия от преди 7 години, когато е бил президент на местен клуб преди да премине на работа във федерацията.

Георге Киворкян, генерален секретар на Румънската футболна федерация, е бил посетен днес от прокуратурата във връзка с плащането на 1 милион евро от местната власт в Тимишоара към клуба Политехника през 2008-а година. По това време Киворкян е бил президент на клуба, а обяснението му е, че парите са били за заплати на играчите. Обвинението твърди, че са подправени документи за тези пари, като е посочено как те се дават за заплати, но в същото време са използвани за погасяването на стари задължения и други цели.

 Самият футболен началник твърди, че няма никаква измама, нито фалшифициране на документи. Бившият председател на Общинския съвет на Тимиш- Константин Остафичук, също е подведен под отговорност. Киворкян пък зае поста генерален секретар на федерацията на страната от миналата година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар