Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

събота, 26 април 2014 г.

Кметски съпруг сканадлно с условна присъда, след като погуби младеж на пътя!

Борис Караманов (в средата) вероятно е доволен от условната присъда
Съпругът на бившата кметица на Созопол Веска Караманова - Борис Караманов, се размина с условна присъда от 1 година и 8 месеца на последна инстанция - Върховния касационен съд.
Богаташът от морския град погуби 34-годишния столичнин Георги Георгиев, точно преди младият мъж да сключи брак със своята любима.

ПИК научи, че бизнесменът си е спасил кожата, а от съда се опитаха да отрекат, че той е бил подсъдим за причинената смърт.
На 24 май 2011 г., един от най-големите славянски празници, Караманов със своето баровско БМВ Х6 блъска “Сузуки”-то на Георгиев със скорост 134 км/ч, или с 54 км/ч над допустимата в отсечката, в която се е движил - между Бургас и Созопол. Вследствие на катастрофата Георги издъхва на място, а приятелката му Таня е приета с черепно-мозъчна травма. Двамата точно се готвят да обявят сватбата си. Ударена отзад, колата на софиянеца изхвърча и се забива в дърво. Свидетели на катастрофата твърдят, че по-жестоко нещо не са виждали.
Гошо и приятелката му Таня
Таня първо изпада в безсъзнание, после се събужда и започва да пищи в ужас. На помощ й се притичват други хора, не Борис Караманов. "Георги беше перфектен шофьор, винаги спазваше правилата, караше се на сестра си, ако тя някога случайно ги наруши. Не е имало как да рагира след този подъл удар отазад", разказват пред ПИК негови авери.



Според адвоката на частното обвинение Тодор Досев, съдебно-техническата експертиза е доказала, че в момента на сблъсъка скоростта, развита от автомобила на Караманов, е 134 км/ч. Може да се смята, че преди удара той е карал много по-бързо, коментира той. “Обвиняемият е постъпил безотговорно и не е спазил основни правила за движение по пътищата”, допълни Тодор Досев. Колата му е скъпа и има перфектни спирачки, вероятно ако беше спазвал правилата, той щеше да спре и нямаше да убие човек, категорични са експертите.
Месеци след катастрофата и отнемането на човешки живот,  влиятелният човек се канидадатира най-нахално за общински съветник на Бургас от листата на ВМРО. Разбира се не е избран, вероятно защото хората помнят случилото се. Още след катастрофата в Созопол са категорични. "Ще отърве кожата, той и жена му посрещаха президент с червени рози, няма как да го осъдят на затвор", категорични са в Созопол.

Колата на Георги се заби в дърво, той загина на място.
Борис Караманов не намира сили да се извини на майката Султана, а иначе пред съда лее крокодилски сълзи, твърди, че много съжалявал.
Номерът минава, ВКС потвърждава присъдата на Бургаския апалативен съд, като Караманов се разминава с 1,8 година условна присъда, намалена му е и забраната да кара кола, като от 4 години тя става 3.
На последна инстанция да защитава семейството на загиналия младеж се явява и генерал Атанас Атанасов, но и той не успява да убеди съдиите с председател Вероника Имова, че за отнемане на човешки живот се полага по-тежка присъда от условната.
Когато Агенция ПИК попита пресцентъра на съда каква е последната присъда, от ВКС се опитаха да ни убедят, че срещу бизнесмена Караманов не е имало никога дело на тази инстанция.
Медията ни все пак се добра до съдебното решение, което скандално пожали богаташа. От него се вижда, че той е погален с условната присъда. След по-малко от 3 години той ще може да се качи отново на скъпия си джип и да хвърчи по родните пътища.

Няма коментари:

Публикуване на коментар