Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

вторник, 11 февруари 2014 г.

Павел Чернев: Щях да набия Волен Сидеров, но той е много страхлив и избяга!

Павел Чернев не крие чувствата си към Волен
Потърсихме Павел Чернев по повод последните скандали на Волен Сидеров. Пред ПИК бившият атакист призна, че това лято е бил на минути от сблъсък с Белия вожд, но лидерът на "Атака" избягал.

Интервю на Милан Николов

- Г-н Чернев, как си обяснявате последните скандали около Волен Сидеров?
- Обяснението е съвсем логично. Той просто преяде с власт покрай зависимостта си от сегашните управляващи. Те гледаха благосклонно на всички негови изпълнения: блъскане на полицай, грубиянстване по улиците на София, влизане с пистолет в парламента, гаменско поведение в сградата на Народното събрание.
Така се стигна и до случая в самолета. Като е знаел, че никой няма да му търси отговорност, позволил си е да се държи по този начин.

- Излизат версии, че това е търсено от него поведение, защото и преди имаше изцепки, но влезе в парламента. Допускате ли, че това може да е вид пиар акция?
- Едва ли толкова успешно би го инсцинирал, но той прави вече една виталност в скандалите, защото разбира, че тази "скандлджийска същност" се харесва на голяма част от избирателите. За съжаление те харесват агресията му, затова той не бяга от скандалите, защото знае, че му се отразяват добре на имиджа.

- Съпричастни ли са към това поведение всички други депутати на "Атака" или може да избухне бомба в партията, която да го изненада?
- Аз отдавна се убедих, че в тези, които са останали в "Атака" не мога да търся здрав разум. Дори и да има такива, те виждат в него вожд. Тези, които преди време се бунтуваха или са махани, или сами напускат.

- В нашата медия се появиха нови снимки, от които се вижда, че в Париж компания на Волен Сидеров е правила Капка Георгиева. Вашият коментар?
- Те двамата много отдавна си ходиха навсякъде. Бяха много задружна двойка, така че беше логично тя да ги е правила.

- Бяхте в началото при създаването на "Атака". Помните ли, че тогава Волен Сидеров заяви, че се отказва от скъпите коли и луксовете?
- Естествено, помня го много добре. Дори господин Сидеров води дела за едно мое интервю по тази тема, в което казах, че той си имаше една синя риза само и с нея се появяваше навсякъде. Имаше дело, което мина през всички инстанции, естествено, че го спечелих. Сега даже разбирам, че той прави всичко възможно да не плати разноските по делото. Да, в началото бяхме много скромни и си събирахме джобни пари за всички пътувания на партията. Вижте сега как се промениха нещата. Сметки по парижки хотели, видяха ги всички българи.

- Тоест може ли да сметнем, че Волен се е променил и ако е така, каква е ролята на Деница Гаджева за това?
- Не мога да преценя как му влияе тя. Явно е, че е много променен обаче! Парите ли го промениха, това ще разберем след време. Тя истината ще излезе, но за съжаление това става винаги много късно.

- Ако някой Ви покани да направите нова "Атака" без Волен Сидеров, бихте ли се завърнал в партията?
- Ние обмисляме едно национално обединение и го преговаряме от доста време. Не само бивши атакисти. Мисля, че е много показтелно как работя с лидера на новата националистична партия. С момчетата от ВМРО също работим много добре.

- Тоест бихта ли разцепили "Атака", да поканите хора от там?
- Не е национализъм, това е дребно хулиганство на Сидеров. Да посягаш на полицай. Ако той иска да се изтъкне като мъжага, аз познавам много места, които има организирани цигански банди и етнически групи на престъпен принцип. Ще го заведа с мен и там да се опълчим. Сидеров обаче предпочита скрит от имунитета си да прави безобразия.

- Да си припомним инцидента на магистрала "Тракия". Пак ли по този начин стояха нещата?
- На магистрала "Тракия", във "Луфтханза", инцидентът пред джамията, навсякъде Волен Сидеров забърква кашата, прави изцепката, а после дава на заден и все трябва някой да му прости. В самолета на фирма "Луфтханза" е крещял, после извади депутатския паспорт, задвижи контакти и германците се задоволиха само с негово извинение.
В самолет винаги трябва да се арестува пътник, който прави проблеми. За джамията Сидеров даде заповедта момчетата му да влезнат в пряк физически контакт с молещите. Впоследствие двама негови хора го отнесоха. Той има каза, "какво правите тук, влизайте вътре". Когато Цветанов каза, че ще има обвинения, той ги изключи от партията. Момчетата останаха като гръмнати. Сценарият е един и същ, става меле, после Сидеров с цената на всичко гледа да спаси кожата, дори с това да зареже съратниците си.
За магистрала "Тракия" първо сгреших, мислих, че покривам един свестен човек. После го разбрах какво представлява и смених показанията си. Не съжалявам до ден днешен. Много помия се изля по мен, а много хора ме обявиха за предател. После обаче дойдоха един след друг да ми се извиняват.

- В днешно време продължава ли Волен да ви атакува, или нещата са по-спокойни?
- Отношенията ни са повече от лоши. Това лято, когато Волен продължаваше да прави безобразия и да напада отиващи се протистиращи получихме информация, че нападал млади семейства. Събрах една доста вношителна група от млади момчета. Тъй като той ходеше придружаван от здрави младежи, решихме и ние да направим една такава групичка и да го намерим. Интересно обаче как реши да не мери мегдан с нас, а се скри веднага. Бяхме пред голям сблъсък, ама той е малко страхлив. Не остана нищо от бабаитския му имидж.
Да, не сме в добри отношения с него и никога няма да бъдем. На принципна основа са нещата. Той не е националист, а е един популист, който яхна вълната, защото има ум в главата си. Злоупотреби ловко с националистическата идея, има качества за тях. Успява и винаги да е балансьор в политиката.

- Какво предстои между вас?
- Сега ще вкарваме сигнали, с които ще искаме да се възобновят стари дела срещу него. Вие сте първия, на който го казвам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар