Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

събота, 22 февруари 2014 г.

Превръщат Брендо в защитен свидетел? Пазят го повече от президента!

Евелин Банев-Брендо
Соченият от прокурорите за "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо вероятно ще бъде защитен свидетел по знаково дело. Това научи ПИК от хора, които отговарят за сигурността на бандита. В момента те го пазят така, сякаш той не е подсъдим, а държавна глава на страната ни.
Медията ни разбра, че исканият от Румъния българин се пази при уникални мерки за сигурност, не само в Софийския централен затвор, но и на път към Съдебната палата по време на делата му и мерките за неотклонение.


2 полицейски коли и 12 мотора, яхнати от маскирани ченгета пазеха "краля на кокаина" при последното му предвижване от зандана до храма на Темида..

Свидетели на ВИП ескорта разказват, че най-големият цирк станал пред магазин Кенар на бул. "Сливница". За секунда от минутата двама полицаи с маски слизат от два мотора и започват да регулират кръстовището. След тях отзад прииждат около 5 мотора с маскирани ченгета. Те разко спират и започват да крещят по изплашените от извънредната ситуация шофьори. Държат ръцете си на пистолетите и крещят по водачите: "Тръгвай бе, изчезвай, газ. Давай бе...". Хората набиват газ и гледат да освободят по-бързо тясната улица на светофара.

Малко след това идва и син бус на съдебна полиция. Пред него и отзад има две патрулки, а те са обградени с около още 5 маскирани ченгета с мотори. Докато минава през кръстовището на Кенара, първите 7 мотора са отпрашили напред, вероятно за да спрат и следващите кръстовища "Христо Ботев" и "Мария Луиза".

Тази охрана на Брендо е вероятно заради сериозната заплаха за живота му, вероятно заради неизпълнена сделка. Не е изключено обаче Евелин Банев да се окаже защитен свидетел по знаково дело.

Припомняме, че преди време основният подсъдим по мегаделото "Октопод" Алексей Петров намекна, че ако Брендо проговори ставало страшно. Детето му Лара беше отвлечена, като никой не разбра дали това е сплашване, предупреждение или похищение за взимане на пари. В медиите се появиха версии, че е платена голяма сума, но не сигурно дали това е така.

Няма коментари:

Публикуване на коментар