Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

петък, 6 ноември 2015 г.

Филип Тефтера бяга в чужбина

Не можел да си намери работа.
Бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов – Тефтера все още не може да си намери работа. Условната присъда, която получи на последна инстанция, му пречи да се изхранва, затова той е решил да замине в чужбина. Това научи „Всеки ден“, като новината ни бе потвърдена от адвокатката му Ирен Савова.

 „Още опитва да намери нещо да работи, но е много трудно, смята да замине в чужбина, за да търси там начин да се прехранва“, каза адвокат Савова, която успя да постигне огромен успех с тази условна присъда за клиента си.
Златанов бе подсъдим за длъжностно престъпление, Софийският градски съд и Софийският апелативен съд го осъдиха на 4 години затвор за това, че е нарушил вътрешните правила в комисията, за да набави облага за президента Росен Плевнелиев, като прикрие преписка по сигнал срещу него и да нанесе вреда на бившия член на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова, като не я уведоми за решение по преписка срещу нея. На ВКС обаче бе решено присъдата да е условна и така Златанов спаси решетките.
Филип Тефтера не можел да си намери достойна работа, защото покрай скандала стана публична личност, а тези работодатели, които не го познавали, искали свидетелство за съдимост, където, макар и да е с условна присъда, пишело „осъждан“.
Самият Златанов понесе доста тежко процеса, като по време на делото стана ясно, че той е в нестабилно психическо състояние, заради което за малко да припадне в съдебната зала. Лекари тогава констатираха, че е здрав физически, но има проблеми с психиката.
Все пак осъденият донякъде се зарадвал на условното наказание, защото нагласата му и тази на адвокатите му била, че ще го вкарат в пандиза.

Единствено чистото минало помогнало на Златанов да не влезе в затвора, става ясно от мотивите на съдиите.

Спаси го адвокатката на царя

Всички експерти са категорични, че най-голяма заслуга, Филип Златанов да не търка нара на затвора, има адвокат Ирен Савова. Опитната юристка води и делата на Симеон Сакскобургготски за връщане на имотите му. По това дело се очаква също раздвижване, защото преди новогодишните празници има насрочено заседание на Апелативен съд-София. 4 имота на бившия премиер и сестра му Мария Луиза може да бъдат върнати на държавата, но адвокат Савова е категорична, че ще направи всичко възможно да ги остави собственост на клиента й. 
Милан Николов, Всеки ден

Няма коментари:

Публикуване на коментар