Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

петък, 27 ноември 2015 г.

Вальо Топлото става пазач на бунгало в затвора

Топлото си е вързал гащите
Народният любимец Валентин Димитров-Вальо Топлото няма да изкара и година зад решетките, след като получи 3 години пандиз за всички злоупотреби в столичната Топлофикация. „Всеки ден” научи от затвора, че Топлото се е уредил да пази бунгала в пандиза на Казичане.
Пред медията ни адвокатът му Венцислав Дудоленски също потвърди, че клиентът му се е навил да изпълнява затворническа работа зад решетките, за да му се намали присъдата.

Юристът обясни, че Валентин Димитров има и намаляване в изпълнение на наказанието, защото трябва да му се приспаднат и 11-те месеца, които е бил в килия по време на делото. „Топлото си е уредил добре нещата още преди да влезе присъдата в сила. В момента той е на подчинение на затворника с прякор Глобуса, който се води кмет на 8-ма група в Софийския централен затвор. Там трябва да преседи по закон 14 дена, но връзкари като него успяват да се измъкнат на първата седмица. От там отиват обикновено в Казичане, където е като детска градина, изобщо няма нищо общо със затвор. Лишените от свобода там са много кротки, защото ги заплашват, че при най-малкото провинение ще ги върнат в Софийския централен затвор. Там е гаранция, че никой няма да закача Вальо Топлото. Такива хора като него трудът им е да пазят бунагала и подобни леки дейности. Ще си лежи и ще си свирка, няма да усети кога ще излезе, давам гаранция, че повече от 8 месеца няма да се задържи зад решетките”, разказа пред „Всеки ден” надзирател, който е вещ в подобни далавери. „Клиентът ми искаше сам да се предаде, изобщо не е имал намерение да бяга от страната. Обаче малко ни изненадаха и дойдоха да го задържат още в петък, в момента е в Софийския централен затвор, но чака до дни да го преместят на по-лек режим”, каза пред „Всеки ден” адвокат Дудоленски, защитник на Топлото.

За безстопанственост в особено големи размери от ВКС му бяха наложени три години затвор, забрана да заема ръководна длъжност в държавно предприятие за същия срок, както и изплащане на обезщетение за имуществени вреди в полза на граждански ищец. Тричленният състав на ВКС приема, че описаните в мотивите на решението неправомерни прояви на Валентин Димитров покриват признаците на умишлена безстопанственост. В качеството си на длъжностно лице, подсъдимият не е положил достатъчно грижи за управлението и стопанисването на повереното му имущество на фирмата, от което е последвало неговото разпиляване в размер на 325 693,95 лв. Димитров е пренебрегнал грижите за управление на имуществото и при наемане на автомобил LEXUS RX-300, за който е заплатена сумата от 6562 лв., при наличен ресурс от 200 превозни средства и техника в автопарка на дружеството. Същото е станало и при сключването на договори за рекламно обслужване с „Ултра нет” ЕООД при нарушение на предвидената процедура за обществените поръчки и без предварителни проучвания, което е довело до плащане на доставчика на суми над средните пазарни цени в размер на 66 455, 60 лева./ Милан Николов, в-к "Всеки ден"

Няма коментари:

Публикуване на коментар