Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

понеделник, 13 юли 2015 г.

Премиерът на Румъния е обвинен в корупция, може ли в България да се случи нещо подобно? НЕ

Понта и Борисов. С престъпник ли се ръкува Бойко?

Траян Бъсеску към Сашо Диков: Щом нямате политици в затвора, нямате корупция  :) :) :)


Румънският премиер Виктор Понта е обвинен в пране на пари, укриване на данъци и документни измами, съобщи "Ройтерс", като се позова на информация от прокуратурата на Румъния. Обвиненията срещу Понта касаят времето, в което той е работил като адвокат.


Може ли в България да се случи нещо подобно? НЕ. От прокуратурата са съобщили, че временно са били конфискувани активи на Понта. Разследването срещу премиера започна миналия месец, а той няколко пъти отрече да е вършил престъпления. Преди няколко дни Понта се завърна на работа след почти месечно отсъствие по здравословни причини.

Той беше приет в турска болница в средата на юни за операция на коляното, а отсъствието му съвпадна с началото на разследването. Днес премиерът се оттегли от председателския пост на Социалдемократическата партия, за да докаже невинността си. Понта обаче остава премиер, за да "изпълни дълга си към милионите румънци".

 В началото на юни парламентът блокира разследването срещу премиера, като отказа да отнеме имунитета му. Понта отхвърли искането на президента Клаус Йоханис да напусне поста си, след като прокуратурата обяви, че е включен в разследване на фалшификации.

Депутатите гласуваха с 231 гласа срещу 120 в полза на запазването на имунитета на премиера.

Няма коментари:

Публикуване на коментар