Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

сряда, 11 юни 2014 г.

Отказаха да вадят от гроба Мистър "Опасен чар". Разследването: Не е убит в затвора

Съдът е отказал да се вади от гроба култовия затворник Илия Николов, който издъхна при мистериозни обстоятелства зад решетките. Прототипът на главния герой на филма "Опасен чар" на Тодор Колев бе погребан в закован ковчег преди повече от година, а съпругата му Гинка поиска ексхумация, за да стане ясно дали мъжът й е убит.

"Разследването вече приключи, според криминалистите няма доказателства, че Бай Илия е убит", съобщи пред ПИК вдовицата Гинка Николова. Тя води дело срещу Министерство на правосъдието и иска 1 милион лева за смъртта на съпруга си.
"От министерството ми пречат, защото съдът иска едни документи, а от там не искат да ги предоставят", разказва Гинка. Когато разбрала, че няма да разкопават гроба, тя издигнала паметна плоча, която обаче се счупила.

Жената отначало помислила, че това не е случайно, а се случва заради факта, че Господ се ядосва, че истината не е излязла наяве. После Гинка направила друга, много по-красива плоча.
Дълго време след внезапната смърт на бай Илия, органите на Съдебна охрана се опитваха да убедят роднините му, че е загинал от естествена смърт след болест.
Бай Илия беше основен свидетел по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, а показанията му бяха от голямо значение. Трябваше да бъде преразпитан, но точно тогава смъртта го покоси зад решетките.
После вдовицата Гинка беше нападната от бабаити, които я набиха на улицата, явно за да я сплашат.
Жената е категорична, че ще продължава да си търси правата чрез делото срещу държавното министерство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар