Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

понеделник, 10 март 2014 г.

Бащата на Съвестин пред ПИК: Интерпол не търси Братя Галеви, държавата ни заблуждава, че това се случва!

"Съмнявам се, че Интерпол издирва Братя Галеви. Това да се случи, трябва да има специални доказателства предоставени от страната ни. До колкото знам, нашите управляващи им помогнаха да избягат, така че едва ли сега някой ги търси. Сложили са им снимките в сайта на Интерпол и до там". Това каза днес пред ПИК Тодор Деянов, баща на изчезналия преди близо 17 години Съвестин.


"Интерпол е само сайт, в който се помества информационен материал. От много време в България хората се заблуждават, че те издирват хора. За да се заеме сериозно с даден случай, световната служба трябва да има редица ДНК материали на издирваното лице, като например кичур от коса", каза пред медията ни Деянов.
Родителят продължава да се бори да прегърне някога сина си, въпреки че държавата отдавана го е оставила сам в тази борба. Деянов твърди, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов много му е попречил в това да издирят наследника му. "Когато го забелязаха във влак на метрото във френския град Лион те трябваше веднага да реагират, а нарочно се забавиха и провалиха всичко. Знаеха, че записите се съхраняват само 3 дена и нарочно изпратиха искането за проверка на четвъртия", възмущава се бащата.

Той се надява само на съвестта на главния прокурор Сотир Цацаров, който трябва да възобнови разследването.

На 6 май 1997 година 8-годишният тогава Съвестин изчезна безследно, след като излязал от семейното жилище в столичния ж.к "Люлин". Бащата смята, че детето му е било отвлечено от служители на полицията.

За да измамят Тодор Деянов от МВР отначало го лъжат в деня на изчезването, че са намерили трупа на Съвестин удавен в канал но гледката била ужасна и той не трябвало да види трупа. През това време хлапето е изведено зад граница. Според Деянов и ченгетата, които са участвали в отвличането са напуснали страната ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар