Харесайте фейсбук страницата РУМЪНСКИ ФУТБОЛ. Така ще се информирате на всеки час какво се случва на север от Дунав. @ Това е един уникален проект, който се прави за вас!

сряда, 12 февруари 2014 г.

Бащата на убития пред "Соло" хокеист: Цацаров е последната ми надежда!

Сотир Цацаров
"Преди 2 дни внесох запитване до главният прокурор Сотир Цацаров за това - докъде е стигнало издирването на убиеца на сина ми Илиян Тодоров. Имам надежда, че обвинител номер 1 ще направи всичко възможно осъденият да бъде намерен и да изтърпи присъдата си. В него е последната ми надежда!". Това каза преди минути пред ПИК Михаил Въжаров, баща на убития пред дискотека "Соло" хокеен национален вратар Кирил Въжаров.

"Нямаме никаква информация как върви издирването, държат ни в невидение. Предполагам, че веднага когато има някакво развитие ще ни викнат и ще ни кажат", надява се почерненият родител.

На 18 април 2009 г. пред дискотека "Соло" на ул. "Позитано" в столицата смъртоносно бяха намушкани 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на Националния отбор по хокей и на отбора на "Славия” и 24-годишният Васил Александров. Третото момче Кирил Димитров беше тежко ранено. Кирил Въжаров почина на място, а приятелят му Васил Александров на път за болницата. Младежът, останал жив, е станал свидетел на убийството на двамата си приятели.
Трагедията се разигра до Съдебна палата и в съседство с един от най-големите църковни храмове в столицата "Света Неделя".

Убиецът Илиян Тодоров избяга, преди съда да определи доживотната му присъда. Във видео обръщение той отправи призив към главният прокурор Сотир Цацаров разследването да продължи, защото според него истинският извършител е на свобода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар