понеделник, 10 август 2015 г.

Ново разкритие! "Терористът" Мимо Попеску се оказа... жена

В Румъния разследват злоупотреба с документи, извършена у нас.
Ново разкритие на Блогът на Милан Николов по повод дипломатическият скандал между България и Румъния, който бе предизвикан от фалшива статия, че у нас се крие румънски терорист на име Мимо Попеску.
Припомняме, че "новината", че у нас скита румънски терорист бе пусната първо от БНР и сайта novinite. Проверка на Блога показа, че документът на румънеца е фалшифициран. След като днес в някои румънски медии се пусна информация, че Мимо си е в Букурещ, оказа се, че и това не е вярно.

Блогът на Милан Николов разкри, че някой у нас е подправил документа, за да стане сензацията. Наша справка показа, че номерът на личната карта, която бе тиражирана у нас е... на жена.

Първата цифра на кода на личната карта (CNP) е на жена. В северната ни съседка има специфични правила, по които може да се установи и по ЕГН и по номер на лична карта доста информация.
Проверка в северната ни съседка показа, че човек с име Мимо Попеску в Румъния НЕ СЪЩЕСТВУВА.
Самото име Мимо не е румънско, а в Румъния е по-лесно да се срещне човек със сръбското име Милан, отколкото с измисленото Мимо.
Сега в Ръмъния чакат да видят дали и родната полиция и прокуратура ще се задействат за това - кой е подправил документа и защо медии като БНР и noviinite всяват паника с документи менте. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар